vrijdag, 26. november 2010 - 22:35

Opening station Emmen-Zuid uitgesteld

Emmen

De opening van station Emmen-Zuid en gelijktijdige sluiting van station Emmen-Bargeres wordt uitgesteld. De vier betrokken partijen, Prorail, NS, de provincie Drenthe en de gemeente Emmen, hebben dit besloten naar aanleiding van vragen van onder andere het OV Consumentenplatform.

De bereikbaarheid van het station Emmen-Zuid is op dit moment onvoldoende. Technisch gezien is het station bereikbaar, maar aan de inrichting van de omgeving schort het nog. Omdat de fiets-/voetgangersbrug over de Nieuw Amsterdamsestraat nog niet klaar is, moeten fietsers en voetgangers zo’n 200 meter extra fietsen of lopen om het station te kunnen bereiken. Ook de bereikbaarheid voor auto’s is nog niet optimaal. Dit is wel het geval als de ondertunneling van het spoor van de Nieuw Amsterdamsestraat en het P+R terrein over enkele maanden gereed zijn.

ProRail en NS hebben daarom besloten om het huidige station Emmen-Bargeres open te houden tot alle infrastructurele maatregen rondom station Emmen-Zuid volledig zijn afgerond. Naar verwachting zal dit in voorjaar van 2011 het geval zijn.

In station Emmen-Zuid zal tweemaal per uur een trein stoppen waaronder een sneltrein. Station Emmen-Bargeres wordt alleen bediend door een stoptrein. Ook zal station Emmen-Zuid, in tegenstelling tot station Emmen-Bargeres, bereikbaar zijn voor het openbaar (bus)vervoer. Over de vormgeving van dat vervoer zal tussen het OV Bureau, de gemeente Emmen en het OV Consumentenplatform nog nader overleg plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):