zaterdag, 13. februari 2010 - 9:38

Steun voor hulp bij zelfdoding

Den Haag

De initiatiefgroep Uit Vrije Wil is afgelopen maandag een actie begonnen om hulp bij zelfdoding op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Dit melden verschillende media.

Op de site Uit Vrije Wil hebben inmiddels zo'n 40.000 mensen hun handtekening gezet. Per post kwamen nog eens een paar duizend steunbetuigingen binnen.

Bekende Nederlanders onder wie Jan Terlouw, Hedy d'Ancona, Frits Bolkestein, Paul van Vliet en Mies Bouwman zijn begin deze week de handtekeningenactie begonnen.

De groep vindt dat ouderen die 'klaar zijn met het leven' hulp moeten krijgen bij hun zelfgekozen dood. Het gaat om mensen die door allerlei omstandigheden niet meer het leven kunnen leiden dat ze willen leiden of die heel eenzaam zijn.

Voor hulp bij zelfdoding moeten voorwaarden worden opgesteld en er moet goed te controleren zijn of daaraan is voldaan. Na de dood van de persoon moet een commissie beoordelen of de hulpverlener de juiste procedure heeft gevolgd.

Het recht op een waardige dood zou volgens de initiatiefgroep moeten gaan gelden voor mensen vanaf 70 jaar. Nu kunnen mensen alleen euthanasie krijgen als ze ondraaglijk en uitzichtloos lijden.
Provincie:
Tag(s):