vrijdag, 16. april 2010 - 14:48

Stoffelijk overschot Duitse vlieger gevonden bij opgravingen

Apeldoorn

Tijdens bergingswerkzaamheden in Wenum Wiesel bij Apeldoorn rond een vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog zijn stoffelijke resten van een Duitse piloot en een herkenningsplaatje aangetroffen. Dit heeft de gemeente Apeldoorn vrijdag laten Weten.

‘In het laboratorium van de Gravendienst/BIDKL te Soesterberg zal worden getracht de identiteit van de Duitse vlieger vast te stellen’, meldt de gemeente vrijdag.

Messerschmitt
De Vliegtuigbergingsdienst van het Logistiek Centrum Woensdrecht / Ministerie van Defensie en de firma Leemans hebben deze week het terrein waar zich het wrak bevindt van de Messerschmitt voor een groot deel afgegraven.

Rondom het wrak zijn nauwelijks vliegtuigdelen gevonden, maar op de daadwerkelijke wraklocatie is wel het nodige materiaal aangetroffen. Onder andere het motorblok, boordwapens en een propellerblad zijn naar boven gehaald. Helaas is de staat waarin deze wrakdelen zich bevinden slecht.

De gemeente Apeldoorn stelt na overleg met het Ministerie van Defensie belangstellenden in de gelegenheid om op maandag 19 april van 16.00 tot 17.00 uur op het terrein aan de Nieuwe Kamp te kijken naar de vordering van de afgraving en de gerealiseerde vondsten. Uit veiligheidsoverwegingen wordt hierbij geen toegang verleend tot de daadwerkelijk wraklocatie en het werkgebied.

De verwachting is dat het bergingswerk eind volgende week afgerond zal zijn.
Provincie:
Tag(s):