dinsdag, 2. november 2010 - 21:20

Veroorzaker ongeval leidt politie naar eigen wietvoorraad

Hilversum

Een man uit Hilversum die maandagavond na een aanrijding de plek van het ongeval had verlaten, is nog dezelfde avond in zijn woning aangehouden.

Maandag werd rond 19.15 uur een 58-jarige automobiliste uit Hilversum, die voor het stoplicht op de Johannes Geradtsweg stond te wachten, van achteren aangereden door een auto. Door de klap botste de Hilversumse op de auto van een 60-jarige plaatsgenote voor haar. De beide vrouwen gingen naar de kant van de weg in de veronderstelling dat de veroorzaker dit ook deed.

Deze reed echter door in de richting van de Insulindelaan.
Een kentekenplaat van de auto bleef achter waarna de bestuurder kon worden achterhaald. Hij, een 35-jarige Hilversummer, werd kort na de aanrijding in zijn woning aangehouden. De man bleek onder invloed te hebben gereden; 1195 ugl (2.74 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de woning werd bij de aanhouding een wietlucht geroken. In de woonkamer werden meerdere zakken met wiettoppen aangetroffen. Een 26-jarige Hilversummer die in de woning aanwezig was, werd aangehouden als verdachte van overtreding van de Opiumwet. De wiet werd in beslag genomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld.
Provincie:
Tag(s):