dinsdag, 17. augustus 2010 - 12:07

Voormalige pizzeria Contini voor de derde keer gekraakt

Groningen

Afgelopen zondag hebben een aantal kraakgroepen uit verschillende plaatsen in noord Nederland de voormalige pizzeria Contini in de binnenstad van Groningen gekraakt. Deze actie was een afsluiting van het weekend waarin een uitgebreid overleg plaatsvond om de nieuwe wetgeving over leegstand en kraken te bespreken.

In de vijf jaar tijd dat de voormalige pizzeria leeg staat is het de derde keer dat het is gekraakt. De vorige bewoners hadden een overeenkomst getekend en moesten het pand verlaten omdat er verbouwingen zouden plaatsvinden. Aangezien er ruim anderhalf jaar later nog niet is begonnen met een verbouwing hebben krakers wederom hun intrek genomen in het pand.

In de tussentijd zijn de krakers van Contini hard bezig het pand te ontdoen van duiven en toebehoren en proberen zij het pand zo snel mogelijk weer bruibaar te maken. Naast een woonplek zal zo snel mogelijk een ruimte geopend worden waar mensen geinformeerd kunnen worden over kraken en de nieuwe wet kraken en leegstand. Hulp in de vorm van schoonmaakgoederen of mankracht kunnen de krakers goed gebruiken.
Provincie:
Tag(s):