vrijdag, 16. september 2011 - 20:39

Aangehouden voor heling partij bijbels

Donderdag 15 september rond 14.00 uur hielden rechercheurs van de politie een man aan terzake heling van een partij bijbels. De in totaal 181 bijbels waren al in 2008 gestolen in Geldermalsen. Een bijbelstichting uit Leerdam deed hiervan destijds aangifte.

Een vrouw van de bijbelstichting kwam in augustus van dit jaar bij de politie. Zij vertelde dat ze getipt was dat vermoedelijk de in 2008 gestolen partij bijbels nu op internet te koop werd aangeboden. Dit vermoeden werd versterkt door de omschrijving en de aantallen van de verschillende soorten bijbels die aangeboden werden op internet.

Na deze tip zocht de recherche contact met de aanbieder. Toen de rechercheurs op de afspraak kwamen, troffen zij de bijbels aan in het pand waarin de afspraak plaatsvond. Hierop hielden de politiemensen de man aan terzake heling.

De verdachte, een 34-jarige man uit Driel, was in 2008 ook al aangehouden op verdenking van de diefstal van de bijbels. Destijds werden vier bijbels bij de man aangetroffen. De rest van de partij werd echter niet bij de man gevonden. De man verklaarde toen en ook nu dat hij de bijbels in 2008 bij iemand gekocht had en ze nu verder wilde verkopen.

De verdachte is in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
Provincie:
Tag(s):