maandag, 14. februari 2011 - 14:11

Autowiel losgedraaid; vrouw voorkomt ongeval

Sittard-Geleen

De politie is naarstig op zoek naar personen die hebben gezien dat zondagmiddag aan de wielen van een groene Mazda 323 op de Tenierstraat in Geleen is gerommeld.

De automobiliste kwam na het starten van haar wagen er snel achter dat haar linker voorwiel los zat. Twee van de vier bouten bleken losgedraaid. Had de vrouw dit niet in de gaten gehad en met grote snelheid gereden dan waren de gevolgen voor haar en eventuele tegenliggers niet te overzien geweest, zegt de politie.

De vrouw heeft inmiddels aangifte van poging tot doodslag gedaan. Zij kwam met de schrik vrij omdat zij met geringe snelheid in haar wagen reed en vanwege een aanhoudend tikkend geluid al snel voorzichtig terugkeerde naar de parkeerplaats. Het wiel liep er uiteindelijk wel af, maar de schade bleek beperkt tot de wagen zelf. De politie neemt de zaak hoog op en vraagt getuigen zich te melden die zondagmiddag tussen 13.30 uur en 19.00 uur hebben gezien wie er aan de wielen van de groene Mazda 323 op de parkeerplaats aan de Tenierstraat heeft gesleuteld.
Provincie:
Tag(s):