zaterdag, 9. juli 2011 - 11:47

Bewoners De Geinsche Hof blij met hun huis in Amersfoort

Nieuwegein

Bewoners De Geinsche Hof Nieuwegein blij met hun huis in Amersfoort
De bewoners van De Geinsche Hof raken steeds meer thuis in hun tijdelijk onderkomen in Amersfoort. Om dit met eigen ogen te zien bracht Burgemeester Backhuijs samen met de Nieuwegeinse wethouders Kolff en Van den Bergh een bezoek aan de Nieuwegeinse inwoners.

Van de gemeente Amersfoort was locoburgemeester Buijtelaar aanwezig. Bijna alle bewoners van De Geinsche Hof verblijven momenteel op deze mooie locatie aan de rand van de gemeente.

Andere locaties
Naast deze locatie in Amersfoort woont ook een deel van de cliënten in Overvecht (Utrecht) en ook op de bestaande herstelafdeling van Zorgspectrum in Nieuwegein. Dit zijn locaties van het St. Antonius ziekenhuis. Voornamelijk verblijven hier revalidanten die tijdelijk in De Geinsche Hof zijn. De Geinsche Hof heeft momenteel dus 3 locaties.

Verrassing tijdens het bezoek
Beide gemeenten hadden een verrassing voor de bewoners. De gemeente Nieuwegein had gezorgd voor kleurige plantjes voor op de kamers en de gemeente Amersfoort bracht heerlijk gebak mee voor tijdens het bezoek. De bewoners genoten zichtbaar, ook van de persoonlijke gesprekken die er later gevoerd zijn.

Bewoners uit het ziekenhuis
De 2 laatste bewoners die in het ziekenhuis verbleven zijn vandaag ontslagen. Eén van hen is naar De Geinsche Hof Amersfoort gegaan, de ander verblijft nu in Het Houtens Erf, een andere locatie van Zorgspectrum.

Terugkeer naar Nieuwegein
Hoe goed de bewoners ook worden opgevangen, ze willen wel graag snel terug naar hun oude woonplek. Zoals het er nu uitziet zijn de bewoners in ieder geval deze zomer nog in Amersfoort.
Provincie:
Tag(s):