vrijdag, 4. februari 2011 - 11:51

Britse topcrimineel in Kortenhoef aangehouden

Kortenhoef

In een rechercheonderzoek onder leiding van het Internationaal Rechtshulpcentrum van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam waarin de Britse SOCA (Serious Organised Crime Aggency) en de QRU (Quick Response Unit) van de Dienst Regionale Recherche uitgebreid samenwerkten is een Britse voortvluchtige zware crimineel aangehouden.

De aanhouding werd donderdagochtend, 3 februari, uitgevoerd door leden van het arrestatieteam in een woning in Kortenhoef. De verdachte, een 24-jarige Britse man, wordt verdacht van een poging tot gewapende overval op een geldwagen in Engeland. Door de justitiële autoriteiten in het het Verenigd Koninkrijk was tegen de nu aangehouden man een Europees Aanhoudings bevel uitgevaardigd. Hij wordt overgedragen aan de officier van justitie te Amsterdam ten behoeve van de overleveringsprocedure.

Tijdens de inzet door het arrestatieteam werd nog een verdachte aangehouden. Bij deze man zijn een vuurwapen en geld in beslag genomen. Gedegen tactisch- en technisch onderzoek bracht de rechercheurs van de QRU bij de boerderij in Kortenhoef. De bewoners van de bewuste woning werden onder observatie genomen ter verificatie van de identiteit van de man die verdacht werd van de poging tot gewapende overval.
Provincie:
Tag(s):