maandag, 11. april 2011 - 20:42

Evacuatie om grote brand in zorgcentrum

Ulft

Bij een zorgcentrum in het Brabantse Ulft heeft maandagmiddag een grote brand gewoed. Bewoners moesten worden geëvacueerd.

De hulpdiensten ontvingen de melding rond 15.45 uur. Medewerkers van het zorgcentrum aan de Kempermanstraat hebben de bewoners direct uit hun woning begeleid en elders in het zorgcentrum onder gebracht. Niemand raakte er gewond. De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Na een kwartier had de brandweer de brand onder controle. Bewoners zijn door het personeel opgevangen.

Een deel van de bovenste etage van het complex is als gevolg van de brand onbewoonbaar. Tussen de zes en tien bewoners kunnen niet terug naar hun woning en worden elders in het zorgcentrum onder gebracht. Het aantal bewoners is nog afhankelijk van de technische staat van hun woningen. Dit wordt door de brandweer onderzocht.

De brand is op het dakterras ontstaan, de exacte oorzaak is nog onbekend. Het Team Brand Onderzoeken (TBO) van de brandweer en de technische recherche van de politie stellen een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):