vrijdag, 3. juni 2011 - 14:11 Update: 08-07-2014 0:58

Geldschieters doen ultieme poging om RBC te redden

Roosendaal

(Elfvoetbal) In het diepste geheim zijn er een aantal geldschieters achter de schermen bezig om de benodigde miljoen euro voor maandagmorgen te regelen in een ultieme poging om RBC te redden.

Lukt dat niet dan valt het doek definitief voor de Roosendaalse club. De advocaat van RBC, Mr. Hans van Oijen, bevestigt het initiatief.

"Maar ik geloof het pas als het geld op mijn rekening staat. Ik heb de afgelopen weken al zoveel verhalen gehoord en die hebben tot dusver niets opgeleverd.", aldus Van Oijen in BN de Stem.

De advocaat wil geen 'valse hoop' wekken bij de vijftig personeelsleden die hun baan dreigen te verliezen. "Dat wil ik niet doen tegenover mensen die nog twee maanden salaris en vakantiegeld tegoed hebben. De aandeelhoudersvergadering van de club heeft dinsdagavond besloten het faillissement aan te vragen, omdat ze geen uitweg meer zag. Dat is nog steeds de situatie. Natuurlijk kan de club worden gered als er vóór dinsdag iemand met een zak geld langs komt. Maar nogmaals: ik geloof het pas als ik het zie."

Het geld moet op maandagmorgen 12.00 uur binnen zijn, wil RBC het faillissement afwenden en in de Jupiler League blijven voetballen. Als het geld niet binnen is, dan neemt het gedegradeerde Almere City de vrijgekomen plek van RBC in de Jupiler League over.
Categorie:
Tag(s):