zaterdag, 21. mei 2011 - 11:28

Grote verkeerscontrole op de A1

De Lutte

Op vrijdag 20 mei vond op de A1 ter hoogte van De Lutte een grote verkeerscontrole plaats. De controle is uitgevoerd door Politie Twente, de Koninklijke Marechaussee en het KLPD, Douane en het Grensoverschrijdend Politie Team.

Het verkeer werd tussen 15.00 uur en 22.00 uur gecontroleerd. Het doel is de veiligheid in het verkeer te vergroten. Er werd onder meer gecontroleerd op in/uitvoer van verdovende middelden, mensensmokkel en openstaande vorderingen.

Daarnaast werd er gekeken of voertuigen of hun bestuurders op enigerlei wijze gesignaleerd staan. Hiervoor werd onder andere gebruik gemaakt van het Automatic Numberplate Recognition (ANPR). ANPR is een technologie waarbij ‘intelligente’ camera’s worden gebruikt om kentekens van voertuigen vast te leggen. Met behulp van een camera is het mogelijk om automatisch van elk passerend motorvoertuig een foto-opname te maken en daar het kenteken uit te filteren.

Dit kenteken wordt vervolgens automatisch vergeleken met een vooraf samengestelde verzameling kentekens. Dit kan betrekking hebben op het voertuig zelf (gestolen, uitgevoerd of buiten gebruik gesteld) maar ook op de kentekenhouder (openstaande boetes en aandachtsvestigingen).

Van de ruim 4300 passanten reden er 162 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 154 km/h waar 120 km/h is toegestaan. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vier voertuigen waren voorzien van een “kurzkenzeichen”. Deze kentekens werden in beslag genomen en moest er voor de bestuurders alternatief gezocht worden voor vervoer van de voertuigen. De bestuurders kregen een proces-verbaal.

Verder werd er een proces-verbaal uitgeschreven voor een persoon die werd staande gehouden voor het in bezit hebben van drugs en wapentuig. Een ander persoon werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een vervalst paspoort en rijbewijs.

Een voertuig werd aangetroffen dat bij controle bleek te zijn omgekat.

Verder werd er een persoon aangehouden, omdat hij mogelijk verantwoordelijk is voor het witwassen van geld. De man was in het bezit van een groot geldbedrag.

Een persoon werd overgedragen aan de Bundespolizei in verband met mogelijk illegaliteit. De man is in afwachting van het verdere onderzoek door hen.

De politie vond verder nog een onverzekerd voertuig en er werd een aantal personen aangetroffen die nog boetes hadden openstaan.
Provincie:
Tag(s):