maandag, 1. augustus 2011 - 14:15

Laatste waarschuwingscontrole landbouwvoertuigen: 37 overtredingen

Marknesse

Specialisten van het verkeershandhavingsteam van de politie hebben zondagmiddag het passerende landbouwverkeer op de Vollenhoverweg in Marknesse gecontroleerd. Dit heeft de politie maandag laten weten.

37 overtredingen
In totaal kregen acht landbouwvoertuigen een stopteken. Daarbij werden 37 overtredingen aangetroffen. Alle acht de bestuurders hadden geen verzekeringspapieren “bij de hand”. Daarbij mankeerde het aan schone en/of goed afgestelde spiegels en goede verlichting.

Daarnaast ontbrak de lengte- en breedtemarkering en de afgeknotte driehoek veelal op de grote voertuigen en was een ontheffing vaak niet aanwezig. Ook scherpe uitstekende delen waren niet goed afgeschermd.

'Laatste waarshuwing'
De bestuurders van deze voertuigen kregen nog een waarschuwing. Vanaf vandaag gaan de specialisten, die al vanaf mei waarschuwen en adviseren, over op daadwerkelijk bekeuren.

Als boeren, landbouwers of loonwerkers met landbouwvoertuigen de weg op gaan zijn zij langzame en grote verkeersdeelnemers. Het is daarom van belang dat zij goed zichtbaar zijn voor het overige wegverkeer (doormiddel van juiste verlichting en lengte- en breedtemarkering).

Maar het is ook van belang dat zij goed zien wat er om hun voertuig gebeurt (schone spiegels en ramen). Ook het afschermen van scherpe uitstekende delen, het “kluitvrij” maken van het voertuig en het afdekken van lading (om afvallende lading te voorkomen), komt de verkeersveiligheid ten goede.
Provincie:
Tag(s):