donderdag, 21. juli 2011 - 8:46

Man vindt belastingaangifte en vakantiefoto's op 'nieuwe' laptop Mediamarkt

Haarlem

In Haarlem heeft een man allerlei privé-gegevens van iemand anders ontdekt op een laptop die hij als nieuw had gekocht bij winkelketen Mediamarkt. Het toestel bleek een gecrashte en opnieuw opgelapte occasie.

Sven Roomeijer uit Haarlem vond onder andere een kopie van het paspoort van Ruud van Schaik uit Hillegom, diens huurcontract, siskaartnummer, belastingaangiftes, filmpjes en vakantiefoto's. "Hij heeft geluk dat ik geen crimineel ben," vertelt Roomeijer vandaag in het AD.

Crash
Van Schaik kocht de laptop een jaar geleden bij de Mediamarkt in Cruquius. "Ik had er in korte tijd van alles opgezet, maar na een week crashte hij. Dus teruggebracht naar diezelfde Mediamarkt. Hij was niet te repareren, ik kreeg een nieuwe," vertelt hij. Een half jaar later kocht Roomeijer bij hetzelfde filiaal van Mediamarkt diezelfde laptop vervolgens als gloednieuw.

Klanten misnoegd
"Ik was ervan uitgegaan dat dat ding vernietigd zou worden," zegt Van Schaik. "Ik heb rechtsbijstand gebeld. Het schijnt vaker voor te komen, ook met telefoons. Ze kunnen er alleen niet veel mee, omdat er geen misbruik van is gemaakt. Maar ik ga wel een klacht indienen." Roomeijer is op zijn beurt ook niet blij: "Ik durf deze laptop niet eens terug te brengen, straks verkopen ze hem weer en heeft iemand mijn gegevens. Mediamarkt moet maar een oplossing bedenken." (sam)
Provincie:
Tag(s):