woensdag, 23. maart 2011 - 11:38

Moeder Tienhoven bracht kinderen om door verdrinking

Tienhoven

Het onderzoek naar de dood van de twee kinderen uit Tienhoven is afgerond. De conclusie is dat de beide kinderen door verdrinking om het leven zijn gekomen.

De kinderen, twee jongens van 3 en 4 jaar, werden op 24 november 2010 dood in de woning aangetroffen door hun vader, toen deze van zijn werk kwam. De moeder van de kinderen was op dat moment niet thuis en werd later die dag aangetroffen in een hotelkamer in Breukelen. Daar had zij geprobeerd zich van het leven te beroven door medicijnen en alcohol in te nemen.

Tegenover de politie heeft zij verklaard haar kinderen op 24 november door verdrinking om het leven te hebben gebracht, nadat haar man naar zijn werk was gegaan. De kinderen zijn niet gelijktijdig, maar wel op dezelfde dag, om het leven gebracht. Op 14 december 2010 heeft de moeder in een kliniek in Den Dolder alsnog zelfmoord gepleegd.

Door het overlijden van de verdachte kan er geen sprake zijn van strafrechtelijke vervolging. Het Openbaar Ministerie Utrecht heeft het onderzoek inmiddels afgesloten.
Provincie:
Tag(s):