woensdag, 29. juni 2011 - 9:17

Onderzoek: Haren is beste gemeente om te wonen

Amsterdam

Uit het onderzoek 'De beste gemeenten' van weekblad Elsevier en bureau Louter komt Haren (Gr.) als beste gemeente naar voren, zo meldt het weekblad op zijn site.

Als beste kleine gemeente geldt Rozendaal (Gld.) en gezelligste gemeente is Heumen(Gld.). Beste grote gemeente is Haarlem.

Het Groningse Haren komt als beste gemeente uit de bus omdat daar alle ingrediënten aanwezig zijn voor goed wonen: prachtige huizen en lanen, natuur, weinig overlast, een saamhorige gemeenschap en alle voorzieningen binnen de eigen gemeentegrenzen of anders in de naburige stad Groningen.

Elsevier beoordeelde de 418 Nederlandse gemeenten op 101 onderdelen. Haren stond al jaren in de top-10, maar laat nu voor het eerst het Gooi achter zich.

Volgens Elsevier ligt de slechtste gemeente om te gaan wonen ook in Groningen. Bellingwedde heeft volgens het onderzoek het minste te bieden aan de inwoners.

De tien beste gemeenten om te wonen zijn:

Haren (Groningen), Bloemendaal (Noord-Holland), Naarden (Noord-Holland),
Rozendaal (Gelderland), Heemstede (Noord-Holland), Blaricum (Noord-Holland), Bussum (Noord-Holland), Amstelveen (Noord-Holland),Oegstgeest (Zuid-Holland) en Hattem (Gelderland)
Provincie:
Tag(s):