maandag, 28. maart 2011 - 22:28

Palingstropers aangehouden in Philippine

Door de politie zijn zaterdagavond bij toeval twee palingstropers aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Breskens en een 20-jarige man uit Sas van Gent.

Agenten reden omstreeks 21.30 uur over de Braakmanweg en zagen ter hoogte van de waterfabriek een bestelauto staan zonder verlichting. Toen kort daarna de auto wegreed, besloten de agenten het voertuig te controleren.

In de bestelauto troffen ze een drietal fuiken, enkele waadbroeken en andere benodigdheden aan om paling te vangen. In een kuip lag een net met daarin ongeveer vijf kilo paling. De twee inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Terneuzen. Ook hun bestelauto en visvangst werden in beslaggenomen.

Bij onderzoek van de vangst bleek dat er naast de paling als bijvangst nog enkele kleine dode snoeken en een dertigtal padden in de netten zaten. De padden en de paling waren nog in leven en zijn door de agenten weer teruggezet. De twee aangehouden mannen zijn na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):