maandag, 24. oktober 2011 - 13:18

Politie controleert 3000 bestuurders

Brielle

De politie heeft afgelopen vrijdag tijdens een grootscheepse verkeerscontrole bijna 3000 bestuurders gecontroleerd op alcohol en openstaande boetes. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De verkeerscontrole was een gezamenlijke actie van de Zeehavenpolitie, district De Eilanden, Douane/Belastingdienst, Verkeersdienst en Verkeershandhavingsteam Rotterdam-Rijnmond en werd vrijdag tussen 17.00 en 00.00 uur gehouden aan de Staaldiepseweg in Brielle.

Om file te voorkomen werd het verkeer dat omstreeks 17.00 uur vanaf de Staadiepseweg richting N57 reed steekproefsgewijs gecontroleerd. Nadat de verkeersdruk afnam, werd al het verkeer gecontroleerd, de zogenoemde 100%-controle.

Van de 3000 gecontroleerde bestuurders zijn 8 bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Hierbij zijn 2 rijbewijzen ingevorderd. Bij twee buitenlandse bestuurders werd de opgelegde boete direct geïnd. De hoogst gemeten uitslag betrof 630 UG/L (1,45 Promille).

Alle voertuigen werden door het ANPR-systeem gehaald. Er is 200 euro geïnd voor nog openstaande boetes. De belastingdienst heeft ter plaatse drie voertuigen in beslaggenomen in verband met fiscale wanbetalers en werd een bedrag van 6002 euro afgerekend door gesignaleerden. De afdeling Falsificaten van de Douane heeft diverse documenten gecontroleerd op echtheid.
Provincie:
Tag(s):