donderdag, 30. juni 2011 - 18:33

Politie gesaboteerd door overvallers Amsterdam

Amsterdam

De overvallers van het geldtransportbedrijf in Amsterdam waren goed voorbereid. Van te voren hebben ze geprobeerd om het de politie een stuk moeilijker te maken om ze achtervolgen.

Voor het gebouw van de KLPD hadden de criminelen obstakels geplaatst zodat de politie niet direct kon uitrukken. Dit heeft niets uitgehaald want het gebouw van de KLPD is ’s nachts dicht. Wat voor obstakels het precies waren wil de politie niet zeggen.

De politie Amsterdam-Amstelland is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) gestart naar aanleiding van de overval op het geldvervoersbedrijf die woensdagochtend in Amsterdam Zuidoost plaatsvond. Gezien de overeenkomsten met een overval in Rotterdam op 4 april jl, wordt gezamenlijk opgetrokken met het korps Rotterdam-Rijnmond. Vermoedelijk zijn beide overvallen het werk van dezelfde dadergroep.

Deze kenmerkt zich door een zeer gedegen voorbereiding, professionele aanpak, zware bewapening en gewelddadige werkwijze, waarbij gericht wordt geschoten.

Woensdag zei de politie dat de daders vermoedelijk van de Scarface-bende zijn. De overvallers worden ook in België gezocht voor een serie gewelddadige overvallen. De bende bestaat uit zes mannen en een vrouw.
Provincie:
Tag(s):