donderdag, 17. november 2011 - 14:06

Politie onderzoekt poging doodslag in Groningen

Groningen

De politie doet onderzoek naar een incident waarbij vrijdagavond een 30-jarige inwoner van Groningen ernstig gewond is geraakt. Rond 21.00 uur werd de man op de Heresingel van achteren benaderd door vermoedelijk twee personen.

Hij moest waardevolle spullen afgeven. Omdat de Groninger geen dure spullen had om af te geven, werd hij neergeslagen. In het ziekenhuis bleek dat hij een zware beschadiging aan zijn schedel heeft.

De politie heeft daags na het incident een getuigenoproep gedaan. In die getuigenoproep werd specifiek gevraagd naar een man die vrijdagavond op het politiebureau aan de Rademarkt had gemeld dat iemand in elkaar geslagen was. Deze onbekende man heeft het incident vermoedelijk gezien, maar heeft niet zijn persoonsgegevens achtergelaten. Het Roofcoördinatieteam (RCT) wil graag met deze getuige spreken.

Het incident, waarbij de politie uitgaat van poging doodslag, vond plaats nabij de Katholieke Sint-Jozefkerk, op de avond van Sint Maarten. In die omgeving lopen regelmatig mensen om onder meer hun hond uit te laten. De politie vermoedt dat er rond het tijdstip meer mensen op straat waren en mogelijk iets verdachts hebben gezien. Ook met die mensen wil de politie graag spreken.
Provincie:
Tag(s):