donderdag, 28. april 2011 - 21:23

Provincie lanceert subsidie voor aanschaf e-scooter

Venlo

Op de Oude Markt in Venlo is donderdag het startschot gegeven voor de provinciale subsidieregeling voor elektrische scooters. Daar namen oud-Formule 1-coureur Huub Rothengatter en ex-MotoGP-coureur Jurgen van den Goorbergh samen met gedeputeerde Bert Kersten symbolisch de allereerste gesubsidieerde e-scooter in ontvangst.

Vanaf 1 mei kunnen de inwoners van de zes grootste gemeenten in Limburg (Venlo, Weert, Roermond, Sittard-Geleen, Heerlen en Maastricht) een subsidie aanvragen van maar liefst 30 procent bij aanschaf van een e-scooter, met een maximum van 700 euro.

De e-scootersubsidie wordt verstrekt door de Provincie Limburg en dient als stimulans voor verbetering van de luchtkwaliteit in de zes grootste gemeenten. In totaal is er 800.000 euro beschikbaar voor de regeling. De scooter dient te worden aangeschaft bij een (dealer)bedrijf met minimaal een RDW-erkenning en de consument ontvangt het subsidiebedrag na aankoop retour van de provincie. Een elektrische brom- of snorfiets is relatief goedkoop in het gebruik, produceert geen uitlaatgassen en geen CO2-uitstoot tijdens het gebruik en veroorzaakt geen geluidsoverlast. Deze voertuigen zijn doorgaans wel duurder in aanschaf dan een traditionele benzinevariant. Dat gat wordt nu gedicht door de regeling van de Provincie Limburg, waardoor er vrijwel geen redenen meer zijn om niet op een e-scooter te stappen.
Provincie:
Tag(s):