vrijdag, 10. juni 2011 - 15:27 Update: 08-07-2014 0:58

Rusland heft importban op groenten op

Rusland heeft de importban op groenten grotendeels opgeheven en staat de import van groenten dus onder voorwaarden weer toe. Dit hebben de ministeries van Economische Zaken en van Landbouw en Innovatie vrijdag laten weten.

De Russische autoriteiten vragen een Europees certificaat bij de groenten waarin bijvoorbeeld de herkomst, teeltwijze en controle door de lidstaat beschreven staat.

De regeling komt overeen met wat Nederland eerder deze week met de Russen overeenkwam. Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is blij met dit snelle resultaat dat geldt voor heel Europa: ’De export van groenten zoals komkommers, tomaten en paprika naar Rusland kan weer beginnen als de certificaten zijn vastgesteld. Dat scheelt de sector miljoenen euro’s per week’.

Duitsland heeft inmiddels het advies om geen komkommers, paprika’s tomaten en sla meer te consumeren ingetrokken. Staatssecretaris Henk Bleker hoopt dat het vertrouwen van de consumenten in Duitsland snel weer herstelt en de groenten weer op grote schaal kunnen worden geëxporteerd.
Categorie:
Tag(s):