donderdag, 11. augustus 2011 - 13:24

Toename van inbraken in bestelbussen in Fryslân

De politie ziet de afgelopen weken een toename van het aantal inbraken in bestelbussen. Deze inbraken vinden voornamelijk plaats in het zuiden van Fryslân. De buit bestaat uit duur gereedschap. De politie vraagt eigenaren van bestelbussen dan ook om alart te zijn.

In de nacht van woensdag op donderdag werd de 37-jarige eigenaar van bestelbus wakker toen hij gerommel hoorde bij zijn woning aan de Haskertille in Oudehaske. De man ging naar beneden en eenmaal buiten zag hij een voor hem onbekende man gereedschap uitladen uit zijn bestelbus. De dief sloeg direct op de vlug en de eigenaar zette de achtervolging in. De vluchtende dief stapte in een gereedstaande auto. De 37-jarige man trok de deur van de auto open en probeerde de dief te overmeesteren. Dit lukte niet en de auto ging er met piepende banden vandoor. Vervolgens werd de politie gewaarschuwd en meerdere agenten keken uit naar de betreffende auto. Die werd niet meer aangetroffen. Uit de bestelbus bleek duur gereedschap te zijn gestolen.

Deze inbraak staat niet op zich zelf. De afgelopen weken vinden er in het zuiden van Fryslân regelmatig inbraken plaats in bestelbussen. Zo werd in de nacht van dinsdag op woensdag nog in ingebroken in een geparkeerde bestelbus in Nieuwehorne en Oldeberkoop. De buit bij deze inbraken bestond ook hier uit duur gereedschap.

De politie adviseert dan ook om uw bestelbus te parkeren in een garage en/of bedrijfsloods of om het dure gereedschap uit uw bestelbus halen. Daarnaast vraagt de politie om bij verdachte situaties direct 1-1-2 te bellen. Met een goede beschrijving van personen en eventuele auto’s kan de politie snel in actie komen.
Provincie:
Tag(s):