donderdag, 14. juli 2011 - 10:59 Update: 08-07-2014 0:57

Van Hanegem: 'Misschien is dit wel de beste oplossing'

Rotterdam

(Elf Voetbal) Willem van Hanegem is zeker niet de enige die het constateert, maar legt de vinger wel goed op de zere plek. De columnist en voetbalanalist vindt het vreemd dat de spelers de macht hebben bij Feyenoord.

Dit zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Vroeger nam het bestuur de beslissingen, nooit de spelers. Spelers zeiden wel eens wat, maar de voorzitter bepaalde. Nu niet, de directie is het zelfs oneens met de spelers en dat is in feite heel raar."

Volgens Van Hanegem zat de breuk met trainer Mario Been er al een tijd aan te komen. "Misschien is dit wel de beste oplossing. Doorsudderen werkt van beide kanten niet. Die gasten zijn van vakantie terug gekomen, hoopten op een nieuwe sfeer en kwamen meteen in hetzelfde gedoe als vorig seizoen terecht. Dan verdwijnt de ambitie. Voor Mario is dit echt vervelend."

Van Hanegem neemt het ook op voor Ron Vlaar. "Ik vind het knap dat hij naar de directie is gestapt. Hij heeft dat niet stiekem gedaan. Die jongen heeft geluisterd en zijn conclusies getrokken. Hij had zich ook kunnen verstoppen, dat deed hij dus niet en nam alle verantwoordelijkheid op zijn schouders. De directie heeft er niets van weggenomen bij hem, hij en zijn medespelers dragen de last hiervan. Dat is gedurfd van Vlaar."

In het afgelopen seizoen was Van Hanegem regelmatig zeer kritisch op zijn club. Hij kwam er met Mario Been zelfs over in conflict. "Maar dat speelt nu niet, daar moet je overheen stappen. Jammer dat Been het niet heeft gered. Zo'n ontslag doet pijn, zoals elk ontslag pijnlijk is, in het voetbal wordt het alleen altijd zo breed uitgemeten, die ellende."

Nu wordt hij zelf genoemd als de nieuwe trainer van Feyenoord. "Ik ben heel benieuwd naar wat er nu gebeurt. Geen idee wat voor soort trainer ze nu zoeken en hoe snel dat gaat. We gaan het zien. Het was geen leuke dag, maar ik hoop dat de club Feyenoord er beter van wordt."
Categorie:
Tag(s):