donderdag, 11. augustus 2011 - 19:44

Verdachte bekent tijdens zitting moord op eigenaar pizzeria

Den Haag

Een 48-jarige verdachte van de moord op de eigenaar van een pizzeria in de Zoutmanstraat in Den Haag heeft vandaag tijdens de rechtszaak een bekentenis afgelegd.

Op 5 juli 2010 werd de eigenaar in zijn restaurant doodgestoken. De verdachte meldde op het politiebureau dat er in het restaurant een dode man lag. De politie trof in de keuken van de pizzeria de overleden eigenaar aan.

De verdachte had tot nu toe weinig verklaard, maar op de zitting vandaag deed de Hagenaar zijn verhaal. De verdachte vertelde dat het slachtoffer hem bij anderen zwart maakte. Hierop explodeerde hij volgens eigen zeggen en stak hij het slachtoffer twee keer in de rug. Na de steekpartij verliet de verdachte het restaurant en ging hij naar de politie.

Het slachtoffer en de verdachte runden samen het restaurant. De verdachte werkte er als kok, het slachtoffer werkte in de bediening.

De rechtbank besloot de rechtszaak tegen de verdachte voor onbepaalde tijd aan te houden zodat er nader persoonlijkheidsonderzoek kan worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):