vrijdag, 13. mei 2011 - 17:22

Verdachte oplichting vast voor verduistering auto’s

Gelderland-Zuid

Een uitgebreid onderzoek van de politieregio Gelderland-Zuid naar de verduistering van auto’s heeft geleid tot aanhouding van een 46-jarige man. De raadkamer van de rechtbank Arnhem heeft de gevangenhouding van deze verdacht bevolen voor 90 dagen.

De man wordt verdacht van het verduisteren van 9 auto’s tijdens het maken van proefritten.

De verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en heeft een breed werkgebied. In de periode van januari tot en met april van dit jaar was hij actief in Venray, Oss, Uden, Veghel, Boekel, Arnhem, Ede, Wijchen en Nijmegen.

Hij wordt ervan verdacht met gestolen rijbewijzen, vijf valse namen en een vlotte babbel bij 9 autobedrijven een auto mee te krijgen voor een proefrit. Soms volstond het om een kopie van zo’n rijbewijs achter te laten. De auto en ‘potentiële koper’ kwamen nooit meer terug.

De man gebruikte als legitimatiebewijs rijbewijzen, die waren achtergelaten in personenauto’s. Daarop plakte hij zijn eigen foto en gebruikte opzettelijk andermans naam voor deze vorm van diefstal.

Op 27 april kon de verdachte worden aangehouden bij de woning van een kennis. De afgelopen weken is de verdachte verhoord. Donderdag 12 mei heeft de raadkamer van de rechtbank besloten dat de verdachte vast blijft zitten tot zijn zaak inhoudelijk door de rechtbank wordt behandeld.
Provincie:
Tag(s):