dinsdag, 5. juli 2011 - 7:39

Vijf doden bij brand in woning Hoofddorp, misdaad niet uitgesloten

Hoofddorp

Bij een woningbrand dinsdagochtend aan de Haya van Somerensingel in Hoofddorp heeft de brandweer vijf dodelijke slachtoffers aangetroffen. Volgens de brandweer gaat het om twee volwassenen en drie kinderen. Het vermoeden bestaat dat het om een gezin gaat.

De brandweer kreeg de melding binnen om 2.00 uur. Bij aankomst stond de woning al volledig in de brand. Bij binnentreden trof de brandweer de vijf slachtoffers aan. Op het adres stonden ingeschreven wen 43-jarige man, zijn 35-jarige vrouw, en hun drie kinderen. Een jongen en twee meisjes van 11, 8 en 6 jaar oud.

Buurt reageert geschokt
De buurt heeft geschokt gereageerd op het drama wat zich heeft afgespeeld. Volgens hen woonde het gezin pas 1,5 jaar in de woning en had men de verbouwing net afgerond. Een buurtbewoner weet aan een verslaggever van Blik op Nieuws te melden dat hij drie ploffen/explosies heeft gehoord.

Misdrijf niet uitgesloten
Tijdens de persconferentie werd bekend gemaakt dat een misdrijf niet wordt uitgesloten. Omwonenden wisten te melden dat de man verteld zou hebben dat er iets te gebeuren stond wat het nieuws zou halen.

Gezin bekend bij politie
Een maand geleden is er een melding geweest waarop door politie en hulpverleners is gehandeld. Er is aangifte gedaan van het voorval. De melding zou door de man van het gezin zijn gedaan. Over de aard van de melding zijn geen nadere mededelingen gedaan. In overleg met hulpverleners is besloten om de zorg voor de kinderen bij de ouders te laten.

School vangt klasgenootjes op
Op de Montessorischool Toolenburg, waar de kinderen naar school gingen, wordt stilgestaan bij het drama wat zich heeft afgespeeld. Onder begeleiding van deskundigen worden de leerlingen opgevangen.

Politie Kennemerland doet momenteel grootschalig onderzoek om te achterhalen wat de oorzaak is van deze brand. De slachtoffers liggen op dit moment nog in de woning.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):