zaterdag, 7. mei 2011 - 13:40

Vijf verdachten schietpartij op vrije voeten

Amsterdam

Vijf van de zeven verdachten die vastzaten in verband met betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij in het Westelijk Havengebied zijn vrijdag 6 mei heengezonden.

Vier op last van de officier van justitie en één na voorgeleiding door de Rechter-commissaris (Rc).

Twee andere verdachten, inwoners van Lelystad van 30 en 50 jaar oud, zijn na voorgeleiding aan de Rc in bewaring gesteld. Beide verdachten liggen in een ziekenhuis. Een 20-jarige verdachte, ook uit Lelystad, is na voorgeleiding door de Rc heengezonden. Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen deze beslissing. De man blijft verdachte in deze zaak. Deze drie worden naast betrokkenheid bij het schietincident ook verdacht van verboden wapenbezit.

De schietpartij vond woensdag 4 mei rond 17.30 uur plaats bij een autobedrijf aan de Limmerick. Bij de schietpartij kwamen twee inwoners van Dronten (26 en 27 jaar) om het leven.

De politie startte direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) en kon al snel acht verdachten aanhouden. Een van hen werd dezelfde avond al heengezonden. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben.

De politie doet verder onderzoek naar andere betrokkenen bij dit geweldsmisdrijf. De aanleiding en achtergronden zijn nog niet duidelijk.
Provincie:
Tag(s):