donderdag, 9. juni 2011 - 23:55

Vluchtrijder onder invloed mislukt

Wijchen

Woensdagavond rond 22.25 uur werd melding gemaakt van een auto die op de Heumenseweg in Wijchen tegen een paaltje was gereden.

Politieagenten gingen ter plekke kijken en konden even later de bestuurder achterhalen die er op een fiets vandoor wilde gaan. De man bleek teveel alcohol op te hebben.

Aangekomen bij het betreffende paaltje en de achtergebleven auto, zagen de agenten dat een man deze auto met behulp van een andere auto en sleepkabel wilde weghalen. Aanvankelijk vermoedden zij dat de man, die onvast ter been was en naar alcohol rook, de bestuurder tijdens de aanrijding kon zijn. Maar omstanders wezen hen op een andere man die op een fiets langsreed. Toen deze man de politie zag probeerde hij er snel vandoor te gaan. Dit mislukte. Intussen namen agenten getuigenverklaringen op.

De man, een 48-jarige inwoner van Wijchen, bekende direct aan de agenten dat hij stom was geweest en niet had moeten rijden. De blaastest die bij hem werd afgenomen duidde met een "F" al op alcoholgebruik, dit bleek op de latere ademanalyse op het bureau ook zo te zijn. De hoge uitslag van 625 ug/l ligt ruim boven de wettelijk strafbare grens van 220 en reden om direct zijn rijbewijs in te vorderen. De officier van justitie zal beslissen over teruggave daarvan en de strafmaat.

Proces-verbaal tegen de Wijchenaar is opgemaakt. Ook wordt er melding gemaakt bij het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR) voor een onderzoek naar de rijgeschiktheid van deze bestuurder.
Provincie:
Tag(s):