woensdag, 24. augustus 2011 - 10:44

Wegpiraat probeert vrouw klem te rijden, weggebruikers bellen massaal 112

Leleystad

Dinsdagavond is een 59-jarige automobilist uit Almere aangehouden op de A-6 nadat hij een 45-jarige bestuurster uit Groningen had afgesneden, rechts inhaalde, over de vluchtstrook reed en hij meerdere malen probeerde de vrouw klem te rijden.

Rond 18.25 uur haalde de vrouw een auto in op de A-6 tussen Amsterdam en Almere. Vermoedelijk was dit de irritatiefactor voor de verdachte die na deze inhaalmanoeuvre de vrouw meerdere malen afsneed en tot stoppen probeerde te dwingen.

De snelheid liep terug van 120 km p/u tot nog geen 50 km p/u en het overige verkeer moest flink op de remmen. Beide voertuigen kwam zelfs tot stilstand op de snelweg. De verdachte haalde rechts in, reed over de vluchtstrook en maakte dreigende gebaren naar de geschrokken vrouw.

Ondertussen had de vrouw via 1-1-2 alarm haar situatie doorgegeven en waren eenheden vanuit Almere en Lelystad onderweg. Ook andere automobilisten belden massaal naar 1-1-2 alarm bij het zien van de gevaarlijke capriolen die de verdachte op de snelweg uithaalde en gaven hun info door.

Ter hoogte van de afslag Lelystad Zuid werd de agressieve man aan de kant gezet. Een andere eenheid trof de vrouw aan op de A-6 waarna zij kon worden opgevangen.

Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake gevaarlijk rijgedrag, bedreiging en poging doodslag/zware mishandeling. De man is ingesloten en zit vast. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

De recherche van basiseenheid Lelystad heeft de zaak in behandeling. Meerdere getuigen hebben zich gemeld om een verklaring af te leggen.
Provincie:
Tag(s):