zaterdag, 12. maart 2011 - 15:01

Wilders noemt Hillen 'verdwaalde geest'

Den Haag

PVV-leider Geert Wilders noemt minister Hans Hillen (Defensie) 'een beetje een verdwaalde geest' en 'eerder een brekebeen dan een groot geniaal strateeg'.

In een interview met NRC-Handelsblad haalde Wilders zaterdag uit naar de CDA-minister. Deze zou zich verkeerd hebben uitgelaten over de PVV door te spreken over negatieve emoties bij de gedoogpartij van het minderheidskabinet VVD en CDA.

Minister Hillen had gezegd dat de PVV drijft op emoties, op onrust en op negatieve gevoelens. Volgens Hillen went de kiezer aan boosheid en moet Geert Wilders “steeds brandstof op het vuur gooien” om zijn achterban te boeien.
Wilders in NRC Handelsblad: 'Dat is kwalijk, zeker als een minister dat zegt die er niet zonder ons zou zitten. Hans Hillen rijdt een scheve schaats. Hij valt wel een beetje tegen, die man. Hij is de commentator die zichzelf als de grote strateeg ziet, maar ik zie er niet zoveel van.'

Eerder liet de PVV-voorman zich ook al kritisch uit over andere bewindspersonen in het kabinet. Zo noemde hij eerst minister Gerd Leers 'de zwakste minister'. Wilders: 'Hillen heeft die plaats nu wel overgenomen'.
Provincie:
Tag(s):