vrijdag, 19. oktober 2012 - 14:35

1500 kg vuurwerk eerste grote vangst van dit jaar

Hellendoorn

Afgelopen woensdag werd een 58-jarige man uit Hellendoorn aangehouden wegens het bezit van een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk. Dit heeft de politie, die spreekt van de eerste grote vangst dit jaar, vrijdag bekendgemaakt.

Het regionaal milieuteam van de politie Twente kreeg een anonieme tip over mogelijke aanwezigheid van illegaal vuurwerk bij een woning in Hellendoorn.

Door de politie Twente werd samen met opsporingsambtenaren van de Provincie Overijssel een onderzoek uitgevoerd in een loods naast de woning van de verdachte. Hierbij werd ruim 1500 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Door het zware kaliber en de wijze van opslag was er sprake van gevaar voor de directe omgeving.

Het vuurwerk is afgevoerd en zal worden vernietigd. De aangehouden verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Naast de verdachte wordt ook een 60-jarige medebewoonster verdacht van betrokkenheid. De politie maakt proces-verbaal op en doet verder onderzoek naar de gevaarzetting en de herkomst van het vuurwerk.

Politie Twente waarschuwt mensen dat het kopen van illegaal vuurwerk strafbaar is. Bovendien vormen grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, een gevaar voor omwonenden.

Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met (illegaal) vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg. Het regionaal milieuteam vraagt het publiek om meldingen over illegaal vuurwerk door te geven via 0900-8844 of (via Bel M.) 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):