donderdag, 1. maart 2012 - 19:35

200 Banen geschrapt bij Philips Lighting

Roosendaal

Donderdag heeft Philips tijdens een bijeenkomst aan het personeel en FNV Bondgenoten bekend gemaakt dat een groot deel van Philips Lighting in Roosendaal verplaatst wordt naar Polen. Hierbij zouden tweehonderd banen verloren gaan.

Werknemers en FNV Bondgenoten voelen zich bedonderd door Philips. De vakbond wil een onderzoek naar nut en noodzaak van de verplaatsing naar Polen en gaat zich met de werknemers beraden op acties voor behoud van werk en een uitstekend sociaal plan.

Ron van baden, bestuurder FNV Bondgenoten: “Onlangs nog lanceerde Philips het motto “Navigeren naar succes”. Bij een soortgelijke situatie in 2009 zijn er nog afspraken met perspectief gemaakt over duurzaamheid en toekomst in Roosendaal. Waar blijven ze nu dan met dat verhaal? Wij voelen ons dan ook zwaar bedonderd, dat Philips twee van de drie productielijnen naar Polen wil verplaatsen. De werknemers in Roosendaal hebben de afgelopen twee jaar vanuit dat perspectief keihard gewerkt en flink bijgedragen aan de winst van Philips. Het licht nu uitdoen is een keiharde klap. Philips ziet de productie van traditionele lampen alleen nog als een cash cow en wil de winst in Polen binnenhalen ten koste van de tweehonderd getroffen werknemers en hun gezinnen hier.”

De werknemers hebben van Philips donderdagmiddag vrij gekregen ‘om te verwerken’. Vrijdagochtend is er een bijeenkomst met werknemers, ondernemingsraad en vakbonden.
Provincie:
Tag(s):