dinsdag, 23. oktober 2012 - 19:57

Aanhouding in zaak dode man Westdorpe

Westdorpe

De politie heeft dinsdagochtend een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van de 86-jarige John Smidt uit Axel.

Zijn stoffelijk overschot werd vanmorgen rond 09.30 uur aangetroffen in de sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe. Hij was eerder vannacht opgegeven als vermist.

Vannacht omstreeks 02.00 uur hoorden buurtbewoners van de Eisenhowerlaan in Axel een hondje aanhoudend blaffen bij het hondenuitlaatterrein. Toen ze gingen kijken zagen ze daar inderdaad een hondje loslopen. Ook vonden ze een hondenriem en een pet en een plas bloed. Deze ongewone vondst werd direct gemeld bij de politie waarna een onderzoek werd ingesteld. Uit dit onderzoek bleek dat het hondje en de pet thuishoorden bij een 86-jarige man uit de Gerbrandylaan.

Collega's namen een kijkje in de woning van de man maar troffen hem daar niet aan. Dit was ongebruikelijk omdat de man leefde volgens een vast patroon. Zo ging hij een paar keer per dag met zijn auto naar het hondenuitlaatterrein om zijn hond uit te laten. Nu bleek ook dat zijn auto, een grijze Mitsubishi Carisma met het kenteken 10-PF-RT, was verdwenen. Deze stond niet bij zijn woning en ook niet bij het hondenuitlaatterrein.

Het vermoeden rees dat het niet ging om een vermissingszaak maar om een misdrijf en door de politie werd een TGO (Team Grootschalig Optreden) gestart.

Dezelfde nacht werd door de recherche op verschillende plaatsen sporenonderzoek gedaan. Gedurende de hele dag is er buurtonderzoek gedaan in de Eisenhowerlaan en de Gerbrandylaan. Ook heeft een heli vanuit de lucht foto's gemaakt van de omgeving.

De verdachte is overgebracht naar PI Torentijd voor verhoor. Omdat de auto van het slachtoffer niet bij de aangehouden man is aangetroffen en nog steeds niet bekend is waar de auto is, vermoedt de recherche dat er nog anderen bij dit misdrijf betrokken zijn.

De politie gaat verder met het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):