zaterdag, 8. december 2012 - 23:25

Aanhouding na valse bommelding

Terneuzen

De politie van Zeeland heeft zaterdagmiddag in Terneuzen een 48-jarige man uit die plaats aangehouden omdat hij een valse bommelding had gedaan.

De man was twee uur erder een hotel in Terneuzen binnen gelopen en had daar aan een medewerker verteld dat er explosieven lagen in het hotel. De man gaf aan dat de melding serieus genomen moest worden. Daarna vertrok hij weer.

Explosieven-verkenner
Meteen werd de politie ingeschakeld en is een signalement van de man doorgegeven. Omdat wij dit soort meldingen zeer serieus nemen, zijn er direct een hoop agenten ingeseind. Zo werd er een explosieven-verkenner opgeroepen, diverse collega's zijn in de nabijheid van het hotel gaan surveilleren op de fiets, te voet en in de auto. In het hotel werden geen explosieven aangetroffen.

Bommelder in verzekering
De man die er van wordt verdacht de valse melding te hebben gedaan in het hotel werd door ons wèl aangetroffen, mede dankzij het goede signalement dat was doorgegeven door medewerkers van het hotel. Om ongeveer 17.15 uur konden collega's hem aanhouden en is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij is gehoord.

Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is de man in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij op een later tijdstip nogmaals gehoord gaat worden.
Provincie:
Tag(s):