maandag, 16. april 2012 - 12:25

Achtervolging gestolen auto door Utrecht

Utrecht

De politie heeft zondagavond bij een achtervolging van een gestolen auto drie verdachten weten aan te houden.

De achtervolging vond plaats door de wijk Rijnsweerd. De bestuurder van de gestolen auto haalde daarbij levensgevaarlijke capriolen uit, aldus een woordvoerder van de politie.

Die avond omstreeks 19.00 uur ziet een hondengeleider van de politie op de A12 bij Nieuwegein een auto met Belgisch kenteken rijden met zeer hoge snelheid. De agent zet de achtervolging in. Daarbij haalt hij een snelheid van 160 kilometer per uur. Bij knooppunt Lunetten rijdt de bestuurder van de auto met het Belgische kenteken de A27 op richting Hilversum. Vervolgens neemt de A28 richting de Waterlinieweg. Intussen haalt hij diverse auto’s in via de vluchtstrook. Op de Pythagoraslaan gaat de bestuurder spookrijden. Op de Archimedeslaan bij de Oostbroekselaan stopt hij.

Verdachten aangehouden
Drie mannen stappen uit en vluchten verschillende richtingen op. Met hulp van de hond weet de politie twee verdachten aan te houden in de directe omgeving. Andere agenten houden de derde verdachte aan op de Utrechtseweg. Het gaat om een 28-jarige man uit Zoetermeer, een 30-jarige man uit Delft en een 26-jarige man uit Den Haag.

Gestolen auto
Onderzoek wijst uit dat de auto met het Belgische kenteken gestolen is. De agenten brengen de verdachten voor verhoor naar het politiebureau. Nader onderzoek moet uitwijzen wie van de drie de bestuurder was en wie de auto heeft gestolen.
Provincie:
Tag(s):