zaterdag, 9. juni 2012 - 8:40 Update: 08-07-2014 0:51

Advocaat toch kritisch na 4-1 zege

(ELF voetbal) Rusland veegde vrijdagavond de vloer aan met Tsjechië en hield het slechts op 4-1. Bondscoach Dick Advocaat kon niet anders dan tevreden zijn, al had hij wel wat puntjes van kritiek.

De 64-jarige Hagenees zag dat Rusland na de 2-0 weigerde door te drukken. De Tsjechen kwamen op 2-1 en konden zelfs nog op gelijke hoogte komen. Pas in de laatste elf minuten werd uitgelopen naar een 4-1 zege. "Het is een belangrijke overwinning, maar we hebben het ons wel onnodig moeilijk gemaakt", aldus Advocaat tegen Studio Sportzomer. "Dit is wel goed voor het zelfvertrouwen. Echter worden de prijzen pas aan het einde van het seizoen verdeeld. We moeten onze slechte punten nu gaan verbeteren. Waarom we terecht hebben gewonnen? We hebben voorin snelle spelers lopen en beschikken over bijsluitende middenvelders. Dat heeft zich vanavond uitbetaald."

Smaakmaker aan de kant van Rusland was Alan Dzagoev. De 21-jarige aanvaller van CSKA Moskou nam twee doelpunten voor zijn rekening. "Hij staat al ongeveer twee jaar in de basis bij CSKA Moskou. Hij heeft pas twee weken weer volledig getraind, want daarvoor was hij vijf weken geblesseerd. Het is terecht dat de Europese top hem in de gaten houdt."

"Dit resultaat geeft geen enkele garantie voor onze tweede wedstrijd", vervolgt de toekomstig hoofdtrainer van PSV. "We hebben bij vlagen goed gevoetbald. Maar we hebben ook fouten gemaakt, het ging niet de hele tijd goed. Die foutjes moeten er nog uit. Dinsdag zal het tegen Polen in Warschau weer een heel andere wedstrijd worden. We spelen dan opnieuw in een geweldig stadion en het kan een mooie wedstrijd worden. Ik heb Polen vanavond niet zien spelen, dus verder kan ik er nog niet veel over zeggen. Het is erg belangrijk dat we het goed gedaan hebben in onze eerste wedstrijd. Het is de eerste van de in totaal zes stappen op weg naar de finale. We hadden het na de 2-1 even moeilijk, maar door de goal van Roman Pavlyuchenko ging het weer goed. Daar zijn we hem met zijn allen erg dankbaar voor."

Tsjechisch bondscoach Michal Bilek sprak van een terechte nederlaag. "We hebben heel veel wedstrijden van Rusland bekeken. Rusland heeft spelers met enorm veel techniek en de ploeg heeft vanavond laten zien dat ze fantastisch kunnen voetballen. We hadden enorm veel problemen met de combinaties van Rusland. De Russen kregen kans op kans, we wisten hen maar niet van de bal af te houden."
Categorie:
Tag(s):