donderdag, 21. juni 2012 - 16:52

Afwikkeling faillissement DAF heeft 19 jaar geduurd

Den Bosch

Maar liefst 19 jaar duurde de juridische afwikkeling van het faillissement van vrachtwagenfabrikant DAF, een van de langstlopende zaken in Nederland. De rechtbank ’s-Hertogenbosch besteedde veel tijd aan de complexe zaak, die meer dan duizend schuldeisers telde.

'Dat is qua omvang even wat anders dan de winkel op de hoek die failliet gaat', vertelt rechter-commissaris en persrechter Piet Neijt. 'Zelfs het faillissement Fokker, dat ook erg ingewikkeld was, had een kortere tijdspanne.

Het zijn vooral de twee curatoren van het DAF-faillissement die duizenden uren aan de zaak hebben besteed. Maar ook vier rechters-commissaris van de Bossche rechtbank hielden zich bezig met het DAF-verhaal en secretaris Theo Schelle was er al die 19 jaren bij betrokken.

Het aantal erkende schuldeisers van DAF steeg tot boven de duizend: aan in totaal 1.112 eisers werd uiteindelijk grofweg 500 miljoen euro uitgekeerd. Die schuldeisers hadden zeer diverse achtergronden: zowel banken als ex-werknemers tot obligatiehouders.
Provincie:
Tag(s):