woensdag, 28. november 2012 - 13:28

Agent die op 17-jarige Rishi schoot bedreigd

Den Haag

De politieagent die afgelopen zaterdag in Den Haag op het perron van Hollands Spoor op de 17-jarige Rishi schoot wordt met de dood bedreigd. Dit heeft de politie woensdag bevestigd.

Tegelopschrift
‘We nemen de bedreigingen zeer serieus en de Rijksrecherche neemt de intimidaties in het onderzoek mee’, meldt een woordvoerder van de politie. Op een van de tegels van perron 4 heeft iemand een bedreigende tekst geschreven: ‘the cop will die, promise’.

Tweets
Ook zijn er op internet tweets geplaatst waarin staat dat de politieman dood moet. De betrokken agent, die werkzaam is rond Hollands Spoor, zou op straat ook zijn bedreigd.

Bedreigd met vuurwapen
Zaterdagochtend kreeg de politie een melding dat op perron 4 van het Hollands Spoor een incident plaatsvond. Een man werd door —naar later bleek- de 17-jarige Hagenaar bedreigd. Hierbij zou sprake zijn geweest van een vuurwapen.

Geschoten door politie
Toen politieagenten ter plaatse kwamen, ontstond een situatie waarbij een politieagent op de verdachte schoot. De man werd hierbij geraakt. De GGD vervoerde hem naar een ziekenhuis. Hij is aan zijn verwondingen overleden. Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) stelde de Rijksrecherche een nader onderzoek in.

Stille tocht
Zondagavond werd een stille tocht gehouden waar zo'n 150 mensen aan deel namen. Op perron 4 werden kaarsen en bloemen neergelegd op de plek waar Rishi werd neergeschoten.
Provincie:
Tag(s):