dinsdag, 19. juni 2012 - 13:50

Agente trapt in op dronken man in Rotterdam

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond zit met een filmpje in haar maag waarop te zien is dat een vrouwelijke agente een ogenschijnlijk dronken man flink aanpakt.

Het voorval speelde zich zondagavond af op de Riederlaan in Rotterdam-Zuid en op het filmpje is te zien dat de agente de man eerst een trap geeft, waardoor deze in elkaar zakt. Hierna kreeg de dronken man een aantal knietjes van de politieagente. De beeldopnames laten maar een klein deel van het voorval zien, wat er vooraf gegaan is aan het incident is nog niet bekend.

De politie Rotterdam-Rijnmond laat weten 'Film op YouTube begint halverwege confrontatie tussen verdachte en agente. We onderzoeken de aanhouding en het gebruikte geweld'.

De ChristenUnie-SGP heeft al laten weten vragen te zullen stellen over het incident. ChristenUnie-SGP raadslid Setkin Sies: 'Wij waarderen de inzet van de politie en gaan ervan uit dat dit een incident is. Echter vaak zijn incidenten beeldbepalender dan de dagelijkse gang van zaken. Wij zouden dan ook graag zien dat de korpsbeheerder daadkrachtig optreedt tegen dit voorval en komt met gepaste maatregelen.'

Filmpje op Youtube
Provincie:
Tag(s):