dinsdag, 31. juli 2012 - 16:15

Arrestaties ghb-onderzoek in Sint Willebrord en Zundert

De politie heeft dinsdagochtend bij invallen in het Brabantse Sint Willebrord en Zundert vier mensen gearresteerd op verdenking van productie en/of handel van drugs.

Het gaat om een inwoner van Zundert (27) en drie inwoners van Sint Willebrord (man 37 jaar, man 32 jaar en vrouw 60 jaar)

Doorzoekingen
De verdachten werden in alle vroegte van hun bed gelicht. Gelijktijdig werden er drie woningen doorzocht. Bij de doorzoekingen werd diverse hoeveelheden drugs waaronder GHB, diverse wapens , munitie en tien hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. De arrestanten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten. Een woning in Sint Willebrord is op last van de gemeente gesloten.

Gezamenlijke aanpak GHB problematiek
Binnen de gemeente Rucphen en de regio is sprake van een relatief verhoogd gebruik van GHB door een beperkte groep gebruikers (35 à 40 personen). Samen met politie, openbaar ministerie Breda, GGD en Novadic Kentron worden, onder regie van de gemeente, harde maatregelen hiertegen genomen in de vorm van opsporing en handhaving.
Er is een speciale projectaanpak die vorige maand alle leidde tot de eerste arrestaties.

Samen met de samenwerkingspartners werkt de gemeente hard aan een veiligere leefomgeving voor haar inwoners. Dit moet leiden tot minder overlast en geweld op straat. Naast de strafrechtelijke maatregelen richt het project zich ook op de zorg voor de sociale omgeving van de gebruiker en is er aandacht voor preventieve maatregelen om te voorkomen dat andere jongeren gaan gebruiken.

GHB = harddrug
GHB is de afkorting voor Gamma-Hydroxy-Butyraat en valt onder harddrugs in de Nederlandse Opiumwet. Oorspronkelijk is het een narcosemiddel. Eind jaren '90 werd GHB bekend als partydrug en als rape-drug. Het wordt voornamelijk in vloeibare vorm aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):