zaterdag, 21. juli 2012 - 18:02

Arrestatieteam houdt mannen aan

Groningen

Het arrestatieteam (AT) heeft vrijdagavond een 32-jarige Groninger en een 24-jarige man uit Haren aangehouden bij een woning aan de Rijksstraatweg in Haren. Het AT was ingeschakeld, omdat het duo verdacht wordt van bedreiging met een vuurwapen.

De 25-jarige ex-vriendin van de Groninger kreeg ’s middags bezoek van haar ex en twee vrienden. Zij was samen met twee andere Groningers (25 en 50 jaar) in een woning aan de Warmoesstraat toen een auto voor de deur stopte en drie mannen de woning binnen kwamen. De vrouw en de 50-jarige man werden met een vuurwapen bedreigd. De andere man was ergens anders in de woning. Het drietal ging er vervolgens vandoor en nam wat persoonlijke bezittingen van de vrouw mee. De slachtoffers belden de politie en die startte een onderzoek.

De vluchtauto was bekend, zodat alle agenten uitkeken naar de betreffende auto. Omdat een van de verdachten aan de Rijksstraatweg in Haren woont, werd ook daar een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek kwam een bewoner van het pand naar buiten. Hij werd aangehouden, maar bleek niets te maken te hebben met het voorval eerder op de dag. Hij werd weer vrijgelaten.

Korte tijd later ging het AT de woning binnen en trof twee van de drie verdachten. De derde verdachte was niet in de woning. Bij doorzoeking in de woning werden knalpatronen en bivakmutsen gevonden. Ook werden de persoonlijke bezittingen van de vrouw teruggevonden. Het vuurwapen en de gebruikte auto werden niet gevonden. Wel werd de auto van de 32-jarige verdachte bij de Rijksstraatweg aangetroffen. Die werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):