zaterdag, 28. januari 2012 - 17:32

Assenaren zetten overval in scene

Assen

De politie heeft vrijdagavond vier mensen aangehouden in verband met een overval die ze zelf in scene zouden hebben gezet.

Omstreeks 21:30 uur meldt een 20-jarige Assenaar telefonisch bij de politie dat hij zojuist is beroofd bij Het Forum. Hij is net klaar met zijn werk en wil de dagopbrengst van de winkel waar hij werkt naar de bank brengen. Daarbij wordt hij beroofd door een onbekende man die hem met een wapen bedreigt.

Het slachtoffer wordt meegenomen naar het bureau om direct een gedetailleerde aangifte op te nemen. Omdat de agenten het niet vertrouwen houden ze een aantal mensen op verschillende plekken in het centrum in de gaten met wie het slachtoffer kort na de beroving contact heeft gehad.

Korte tijd later treffen agenten in het centrum een 18-jarige vrouw uit Assen aan in het bezit van een tas. Daarin blijken spullen te zitten die vermoedelijk met de overval te maken hebben. De vrouw wordt aangehouden. Het slachtoffer, dat aan het bureau zit voor aangifte, verandert hierdoor in verdachte en wordt ook aangehouden. In zijn woning worden nog twee mannen uit Assen van 29 en 21 jaar aangehouden, in verband met hun vermoedelijke betrokkenheid bij deze zaak. Bij een onderzoek in de woning wordt het buitgemaakte geldbedrag, enkele honderden euro’s, gevonden. Ook is er een geldtas van de bank aangetroffen en een nepwapen.
Provincie:
Tag(s):