zondag, 4. november 2012 - 14:29

Automobilist (19) overlijdt na verkeersongeval Roosendaal

Roosendaal

Bij een verkeersongeval in Roosendaal op de Burgemeester Schneiderlaan is in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige automobilist uit Roosendaal om het leven gekomen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Eenzijdig ongeval
Het ongeluk gebeurde zondag rond 03.45 uur op de Burgemeester Schneiderlaan, nabij de Kortendijksestraat in Roosendaal. Het ging om een eenzijdig ongeval, waarbij de auto tegen een boom botste. Het slachtoffer was de bestuurder van een Peugeot 306 met in totaal drie inzittenden.

Gewonden
De 19-jarige man was buiten kennis toen de hulpverleningsdiensten arriveerden. De bijrijdster (17) had geen zichtbare verwondingen en kon zelfstandig uit de auto komen. Zij verkeerde in een emotionele shock. Op de achterbank lag een 17-jarige meisje dat gewond was. Alle betrokken zijn afkomstig uit Roosendaal.

Medische hulp
Er kwamen drie ambulances, twee brandweervoertuigen en diverse politie eenheden ter plaatse. Het ambulancepersoneel kreeg ondersteuning van het traumateam van de traumahelikopter. Zij verrichtten levensreddende handelingen op het 19-jarige slachtoffer. Hij overleed echter onderweg naar het ziekenhuis in de ambulance.

Bij het 17-jarige meisje dat op de achterbank lag werd in het ziekenhuis een mogelijk nekfractuur vast gesteld. Politieagenten stelden de familie van de betrokkenen in kennis over de trieste gebeurtenissen. Voor de familieleden is slachtofferhulp ingeschakeld.

Ongevalsanalyse
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde auto. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Vermoedelijk heeft de bestuurder bij een stuurcorrectie geremd in een flauwe bocht. Hij verloor daarbij de macht over het stuur, waarna de auto met de linker flank tegen een boom klapte.
Provincie:
Tag(s):