vrijdag, 5. oktober 2012 - 16:28

Bordeel in Eindhoven mag open blijven

Eindhoven

De burgemeester van de gemeente Eindhoven mag een seksinrichting aan het Baekelandplein niet voor drie maanden sluiten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank 's-Hertogenbosch vrijdag bepaald.

De burgemeester besloot op 4 september 2012 twee panden aan het Baekelandplein in Eindhoven te sluiten voor een periode van drie maanden. Volgens de burgemeester bleek uit controlerapporten onder andere dat een of meerdere prostituees op 17 juli jl. in de panden hebben overnacht.

De exploitant en de beheerder van de seksinrichting maakten bezwaar tegen de tijdelijke sluiting en vroegen de bestuursrechter een voorlopige voorziening te treffen.

Volgens de voorzieningenrechter heeft de burgemeester voldoende aannemelijk gemaakt dat meerdere prostituees in juli in de panden hebben overnacht. Dat betekent echter niet dat de vrouwen de panden als structurele woonruimte gebruikten.

Op basis van de controlerapporten mocht de burgemeester niet concluderen dat de regels waren overtreden. De burgemeester heeft onvoldoende andere feiten en omstandigheden aangedragen om aannemelijk te maken dat de vrouwen er hun hoofdverblijf hadden.

Bovendien is het voor de voorzieningenrechter maar de vraag of de exploitant en beheerder als overtreders kunnen worden aangemerkt. De verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening worden toegewezen en dat betekent dat de burgemeester de panden voorlopig niet voor drie maanden mag sluiten.
Provincie:
Tag(s):