maandag, 13. augustus 2012 - 16:13 Update: 08-07-2014 0:29

Complete Opel Mokka net onder de 22 mille

Breda

Na zijn prachtige wereldpremière op de autotentoonstelling van Genève op 6 maart jongstleden, geeft Opel Nederland nu de prijzen vrij van zijn nieuwe dynamische, compacte SUV, de Opel Mokka. 'Voor slechts € 21.995,- heeft de klant de standaard rijk uitgeruste SUV in zijn of haar bezit', meldt Opel maandag.

Dit betreft dan de Selection met 1.6 liter benzinemotor met Start/Stop-systeem. De instap-leaseprijs voor de Mokka bedraagt € 429,- (exclusief BTW) per maand. Met de nieuwe Mokka is Opel de eerste Duitse autofabrikant die een model lanceert in het groeiende compacte SUV-segment.

Ondanks zijn 4,28 meter lengte, biedt de Mokka ruim plaats aan vijf personen in een comfortabele zitpositie. Hij geeft ook invulling aan Opels belofte om een mooi ontwerp te koppelen aan innovatieve technologie en geavanceerde functies, waardoor deze bereikbaar worden voor een bredere klantengroep.

Dynamische rijervaring en levensstijl
De Opel Mokka combineert functionaliteit en een comfortabele hoge zitpositie met de smaak van avontuur. Hij kan worden uitgerust met vierwielaandrijving, die het koppel naadloos overbrengt op de achterwielen wanneer dit nodig is voor een betere tractie en soepeler rijgedrag.

Het vermogen wordt geleverd door drie zuinige motoren. Alle handgeschakelde varianten zijn uitgerust met het brandstofbesparende Start/Stop-systeem. Op het gebied van benzinevarianten, zal de auto geleverd worden met een 85 kW/115 pk sterke 1,6 liter motor én een 103 kW/140 pk 1,4 liter turbomotor met een koppel van 200 Nm. Daarnaast is er ook een 1,7 CDTI turbodieselmotor met 93 kW/130 pk en een koppel van 300 Nm beschikbaar. De 1,7 CDTI kan worden gecombineerd met een handgeschakelde of automatische transmissie met zes versnellingen.

De Mokka introduceert nieuwe geavanceerde technologieën in het SUV B-segment, zoals een reeks hulpsystemen die gebaseerd zijn op het Opel Eye frontcamerasysteem, alsmede een achteruitkrijcamera. Bovendien kan de Opel Mokka worden uitgerust met ergonomische stoelen die zijn goedgekeurd door AGR "Aktion Gesunder Rücken e.V.", de Duitse vereniging voor een gezonde rug.

Brutaal SUV-ontwerp met een verfijnde functionaliteit
De Opel Mokka wordt gekenmerkt door krachtige lijnen met elegante trekken, maar oogt ook sportief met zijn gespierde en atletische lijnenspel. Deze worden verder versterkt door de typische 'blade' van Opel aan de zijkant, die naar achter toe omhoog loopt.

Het sportieve karakter van de Mokka wordt ook in de kijker gezet door zijn hogere bodemspeling, waardoor hij ook geschikt is voor grindwegen, en zijn 1540 mm spoorbreedte. Zijn robuuste uiterlijk wordt verder versterkt door de 18 inch lichtmetalen wielen, die standaard worden geleverd op de Edition - en Cosmo-uitvoering.

In het interieur van de nieuwe Mokka herkennen we de typische Opel-waarden, zoals flexibiliteit en functionaliteit. De Mokka biedt 1372 liter laadruimte en 19 opbergvakken. Het laadvermogen van de Mokka kan worden aangevuld met de nieuwe generatie Flex-Fix fietsendrager - die perfect samengaat met een actieve levensstijl.

Opel is de enige fabrikant die een dergelijk systeem aanbiedt. De gebruiksvriendelijke fietsendrager zit volledig ingebouwd, kan worden uitgeschoven als een lade en is met de uitbreidingsset (leverbaar als accessoire) geschikt voor drie fietsen.

Vierwielaandrijving, voorwielaandrijving en exclusieve technologieën
Zowel voorwiel- als vierwielaandrijving zijn beschikbaar op de nieuwe Opel Mokka. De vierwielaandrijving garandeert een optimale stabiliteit en veiligheid, en maakt de Mokka ook geschikt voor ruwer terrein. Wanneer de wendbaarheid en tractie op de proef worden gesteld, stuurt het systeem het vermogen automatisch en naadloos naar de achterwielen.

Standaardvoorzieningen die de rijervaring verbeteren op alle Mokka-varianten , zijn Elektronische Stabiliteits Programma (ESP), tractiecontrole (TC) en de Hill Start Assist (HSA) en Hill Descent Control (HDC) systemen – die het rijcomfort en de veiligheid verbeteren op steile hellingen.

De rijk uitgeruste en verfijnde Opel Mokka maakt geavanceerde toptechnologie beschikbaar voor het SUV B-segment. Het Adaptive Forward Lighting (AFL) systeem, dat de veiligheid op de weg verhoogt, is gebaseerd op het Bi-Xenon verlichtingssysteem van de 3e generatie met High Beam Assist (HBA).

Ook de nieuwe generatie Opel Eye frontcamera is aanwezig. Deze geeft de bestuurder toegang tot verschillende functies zoals Lane Departure Warning (LDW) en de tweede generatie verkeersbordherkenning. Geen enkele andere compacte SUV biedt een dergelijk systeem dat de veiligheid en het rijcomfort verbetert.

De Opel Mokka zal in de loop van oktober 2012 te zien zijn bij de Opel-dealer, maar kan uiteraard vanaf zijn prijsaankondiging al besteld worden.
Categorie:
Tag(s):