maandag, 9. januari 2012 - 9:08 Update: 08-07-2014 0:55

Cruijff aan tafel met aartsvijand Van Gaal in belang Ajax

Amsterdam

9Elf Voetbal) Het werd voor onmogelijk gehouden. Maar het gaat nu echt gebeuren. De nieuwe bestuursraad van Ajax bereidt in het geheim een gesprek voor tussen Louis van Gaal en Johan Cruijff.

Dat gebeurt in opdracht van de ledenvergadering van de Amsterdamse voetbalclub. Voorzitter Henny Henrichs van de bestuursraad nam volgens het Algemeen Dagblad het voortouw en zocht Van Gaal tussen Kerst en de jaarwisseling op. Het geheim gehouden bezoek in Noordwijk zou informeel binnen Ajax worden bevestigd.

Bij zijn aanstelling op 22 december kreeg Henrichs in een motie het verzoek mee om zowel Cruijff als Van Gaal te behouden voor Ajax. De betrokken partijen zeggen niets over de voortgang. Wel zou er gezegd zijn dat er 'nog een lange en moeilijke weg te gaan is'.

Vier van de vijf leden van de Raad van Commissarissen (RvC) kwamen eerder met Van Gaal overeen dat hij uiterlijk op 1 juli als algemeen directeur zou beginnen bij Ajax. Maar Cruijff, het vijfde leid, was in dat besluit niet gekend. Dat ontketende een flinke rel, waarna de volledige RvC uitdrukkelijk werd geadviseerd op te stappen. Iets dat in de praktijk niet gebeurde.

Op 18 januari staat sowieso nog een hoger beroep gepland in een rechtszaak waarin Cruijff en een aantal trainers de RvC eerder hebben afgedwongen terug te komen op de voorgenomen benoeming van onder andere Van Gaal.
Categorie:
Tag(s):