zaterdag, 3. maart 2012 - 14:54

Dertienjarigen wilde supermarkt overvallen

Rotterdam

Politiemensen hebben zaterdagmiddag, om ongeveer 13.30 uur, twee jongens aangehouden die vermoedelijk van plan waren een supermarkt te overvallen.

De politie had een tip gekregen dat een jongeman voornemens was een supermarkt aan de Hammerfeststraat in de Rotterdamse wijk Pr. Alexanderpolder te overvallen. Hij zou daarbij gebruik maken van een vuurwapen en een brommertje als mogelijk vluchtvoertuig.

Er werd via de meldkamer een bericht verspreidt onder alle eenheden van de politie die op strategische plaatsen posten innamen. Politiemensen zagen toen in de Hammerfeststraat twee jongens met een brommertje. Eén van hen voldeed aan het signalement en ook waren zij in het bezit van genoemd brommertje. De kentekenplaat daarvan bleek onherkenbaar te zijn gemaakt met tape.

De twee, beiden Rotterdammers van 13 jaar, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.

Ter plaatse wezen getuigen de agenten erop dat de twee, kort voor aankomst van de politie, een tas hadden weggegooid in een afvalbak. Bij onderzoek in die bak werd een tas gevonden met daarin drie vuurwapens. Deze zijn in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):