dinsdag, 4. december 2012 - 15:48

Directie Rendo verdacht van miljoenenoplichting

Meppel

De Fiod heeft vanochtend de directeur en een voormalig directeur van de regionale netbeheerder Rendo in Meppel aangehouden. Beiden worden verdacht van het oplichten van hun werkgever voor vele miljoenen bij de bouw van een nieuwe energiecentrale in Steenwijk in 2007.

Het vermoeden is dat de twee verdachten miljoenen euro's van Rendo via een andere onderneming naar hun privérekeningen hebben doorgesluisd. De andere onderneming werd opgericht in december 2007, omdat Rendo een nieuwe centrale in Steenwijk wilde laten bouwen. Rendo zou die centrale volgens de Splitsingswet niet in eigen beheer mogen bouwen, vandaar dat de centrale werd ondergebracht bij een (onafhankelijke) derde partij, buiten de Rendo-organisatie.

Naast de eerder genoemde directeuren heeft de Fiod vandaag nog een derde (oud)directeur van Rendo aangehouden in verband met diens vermoedelijke betrokkenheid bij de oprichting van de onderneming die de centrale beheert. Er zijn geen aanwijzingen dat deze directeur voordeel heeft genoten uit de door Rendo verstrekte leningen. Ook zijn twee directeuren van de onderneming die de centrale beheert aangehouden in verband met hun vermoedelijke betrokkenheid bij het doorsluizen van een deel van de leningen naar de directeuren van Rendo. In totaal zijn vandaag vijf verdachten aangehouden. De Fiod heeft drie bedrijven en zes woningen doorzocht. Er is beslag gelegd op administratie.
Provincie:
Tag(s):