donderdag, 27. september 2012 - 15:12

Drietal aangehouden in zaak Haren dankzij filmpjes

Haren

De politie heeft woensdagmiddag drie personen aangehouden voor betrokkenheid bij de ernstige ongeregeldheden in Haren. Dat meldt de politie donderdagmiddag.

Het trio is afkomstig uit de gemeenten Skarsterlân, Smallingerland en Groningen. De politie gaat uit van meer aanhoudingen.

Aangehouden verdachten
De 18-jarige verdachte uit de gemeente Skarsterlân werd door één van zijn ouders naar de politie gebracht. Datzelfde gold voor de 16-jarige jongen uit Groningen. De 18-jarige is ingesloten en wordt vrijdag voorgeleid. Hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging. De andere twee jongeren worden verdacht van diefstal uit een supermarkt. Zij konden na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten en krijgen bericht van het Openbaar Ministerie over het vervolg. Met dit drietal komt het totaal aantal aanhoudingen op 39.

Nog meer beelden
Naar aanleiding van alle media-aandacht heeft de politie zo’n 400 tips gekregen. Na de uitzending van Opsporing Verzocht, ontving de politie vier tips. Uit alle tips en verklaringen komen concrete namen naar voren. Het rechercheteam bekijkt alle namen in combinatie met andere gegevens zoals de verzamelde beelden. De hoeveelheid beelden die de politie bekijkt is momenteel ongeveer tien keer zo veel dan de beelden die werden geanalyseerd na het onderzoek van de trieste gebeurtenis op Koninginnedag in Apeldoorn 2009.

Bejaarde man
Binnen het opsporingsonderzoek wordt met de hoogste prioriteit gekeken naar de mishandeling van de 84-jarige Harener. Hoewel de politie al veelvuldig heeft gevraagd om informatie, blijft ook de oproep om tips over deze zware mishandeling te geven van kracht.
Provincie:
Tag(s):